Jegerprøvekurs Melhus

jegerproven

Melhus Jeger- og Fiskerforening avholder 2 jegerprøvekurs i året i våre lokaler i Varmbo på Melhus.

Neste kurs har oppstart mars/april 2018 i Klubbhuset, Darres vei.

Dette kurset er et intensivt kurs etter ny modell. Vær klar over at det ikke er noen valgfrie emner. ALLE er obligatoriske!


For påmelding og mer info, send epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

 

Sted: Klubbhuset i Varmbu på Melhus [se kart her]
Kursansvarlig: Arild Gjertsen, tlf. 952 63 125, mailto:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Priser:
Medlemmer NJFF
under 18 år
Medlemmer NJFF
over 18 år
Ikke-medlemmer
under 18 år
Ikke-medlemmer
over 18 år
1200
1800
1600

2300

Tillegg; Avgift for avlagt eksamen.
*Inkluderer medlemskap i Melhus Jeger- og Fiskerforening.

Prisene inkluderer bok og startpakke fra NJFF.

Jegerprøven
Alle førstegangsjegere skal ha gjennomført jegerprøvekurs og bestått jegerprøveeksamen. Som førstegangsjeger regnes den som vil utøve jakt uten å ha betalt jegeravgift (vilttrygdavgift) for en tidligere sesong. Personer som er født etter 31. mars 1970 må i alle tilfelle avlegge jegerprøve.

 

Jegerprøvekurset
Kurset skal være på 30 timer fordelt over 9 samlinger, og ledes av en autorisert jegerprøveinstruktør. For fullført kurs kreves at prøvedeltakeren har vært til stede og deltatt på alle samlingene. To av samlingene er frivillige - de kan gjøres som oppgaver ved selvstudium. Dette er samling 4. 5 og 8.

Den som ikke har fått fullført hele kurset, kan ta de manglende deler ved et annet kurs samme eller påfølgende halvår. Kursarrangøren gir melding til eksamensarrangør om fullført deltakelse i kurset. Jegerprøven kan ikke arrangeres som kortere kurs enn 7 samlinger.

 

jegerproveboka-nyPensum
Pensum til jegerprøven finner du i boka "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund". Boka er utgitt av Norges Jeger- og Fiskerforbund og er inkludert i kursagiften. Alle spørsmålene på eksamen er hentet fra emner i boka.

 

Eksamen
Teoretisk eksamen er en skriftlig prøve med 50 spørsmål hvor prøvedeltakerne skal velge mellom tre oppgitte svar på hvert spørsmål. 80 % (40 spørsmål) må være riktig besvart for at prøven skal være bestått. Du kan prøve deg på en demoversjon her: Jegerprøvetest.

For å kunne gå opp til eksamen må man ha tatt jegerprøvekurset, og betalt eksamensavgift til Direktoratet for naturforvaltning. Giro til dette deles vanligvis ut på kurset.

 

Utenlandske gjestejegere
Personer som er fast bosatt i utlandet trenger ikke avlegge jegerprøve dersom de på oppfordring fra viltmyndighetene kan dokumentere at de fyller vilkårene for å drive tilsvarende jakt i sitt bopelsland. Dokumentasjon (jakttegn, Jagdschein, hunting license o.l.) må sendes Jegerregistret i god tid før jakta. Jegerregistret skriver ut og sender et norsk jegeravgiftskort. Tlf. jegerregisteret 75007999.