Kurs i Ølbrygging og ølsmaking

ølbryggekurs

Kursledere

Gunnar Wiig. Tre ganger norgesmester i hjemmebrygging. En av to gründere som startet suksessbryggeriet Nøgne Ø. Er nå daglig leder og sjefsbrygger for nystartede Laagen Bryggeri i Ringebu. Erling Nustad , lærling av Gunnar W. Har drevet som hjemmebrygger de siste 15 - 20 årene.  Sammen har Gunnar og Erling holdt 5 kurs i ølbrygging de siste to årene, med i alt ca. 100 deltagere.

Les mer: Kurs i Ølbrygging og ølsmaking

Årsrapport studieutvalget 2012

Studieaktiviteten 2012

Interessen for jegerprøvekursene er fortsatt stor og hele 40 jaktinteresserte tok jegerprøven i Melhus JFFs regi i 2012. Kommende jegere trenger å lære våpenhåndtering. Leirdueutvalget gjennomførte to kurs i «Haglemerket - intro hagleskyting». Elgbaneutvalget fulgte opp med «Riflekurs for begynnere», der deltakerne fikk en innføring i sikkerhet og bruk av kulevåpen på bane og jakt.

For de som jakter med hund, ble «Grunnkurs blodspor» med 11 deltakere avviklet i regi av Hundeutvalget i månedsskiftet mai-juni. Interessen for gåsejakt øker og foreningen gjennomførte opplæringsjakt på gjess i september. Det er også gjennomført «Organisasjonskurs» for en del av våre tillitsvalgte. Totalt deltok over 70 medlemmer på kurs i regi av Melhus JFF i 2012.

Studieutvalget

Rapport Studieutvalget 2011

I 2011 ble det gjennomført i alt 11 kurs i foreningens regi. Som vanlig var jegerprøvekursene de mest populære og 44 blivende jegere deltok på de 5 kursene som ble avviklet.  I tillegg ble det arrangert organisasjonskurs, haglemerkekurs og riflekurs for begynnere.

Studieutvalget

Jakt- og Fiskesenteret – maken har du aldri sett!

Bare noen måneder før åpning av senteret, begynner vi virkelig å se konturene av hvordan senteret vil fremstå.

- Bygget står oppe og vi er godt i gang med å innrede innendørs. Parallelt planlegges alle trenings- og demonstrasjonsområdene som skal ligge i kommunen. Første halvår har vi konkrete planer om godt over 50 kurs og flere vil komme. Kurskatalogen kan du bestille på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Vi har ansatt fire personer ved senteret. Jeg gleder meg som en unge til åpningsdagen i begynnelsen av februar, gliser prosjektleder og generalsekretær i NJFF, Bjarne Oppegård.

Les mer: Jakt- og Fiskesenteret – maken har du aldri sett!

Studieutvalget

Det har vært god aktivitet på studiefronten også  i 2009 og det er gjennomført til sammen seksten kurs innen ulike emner.  Det er fortsatt jegerprøvekursene som er mest etterspurt og det ble arrangert seks kurs for kommende jegere med god deltakelse. Totalt var det over femti deltakere på jegerprøvekursene.

Studieaktiviteten i Melhus JFF er allsidig og i tillegg til jegerprøvekurs er det gjennomført kurs i organisasjonskunnskap, isfiske, beverjakt og oppsynskurs. Når det gjelder andre kurs enn jegerprøven, er det Ungdomsgruppa som utmerker seg med størst kursvirksomhet.

Det ble i 2009 for første gang gjennomført organisert gaupejakt i foreningens regi. I den forbindelse ble det kjørt et kurs i rovdyrjakt. Kurset ga resultat for jaktlaget fra Melhus JFF ved at det ble felt en gaupe på 17,5 kg. Den heldige jegeren var Arild Gjertsen, som med dette fikk sitt første gaupefall.

Stig Rimolsrønning