MJFF arrangerer aversjonsdressur - hund- sau, høsten 2016 på Øya

MJFF arrangerer aversjonsdressur - hund- sau, høsten 2016 på Øya. Karthenvisning til oppmøtested ligger i linken:
http://kart.finn.no/?lng=10.27698&lat=63.23628&zoom=17&mapType=normap&markers=10.27660,63.23628,r,parkering+aversjonsdressur+13.09+og+20.09

Vi setter opp et ekstra kveld med aversjonsdressur den 20.09 tidspunkt samme som foregående, kl 18.00
Oppmøte for aversjonsdressur 13.09 og 20.09 blir på Øya, parkering v skolen.

Les mer: MJFF arrangerer aversjonsdressur - hund- sau, høsten 2016 på Øya

Er jakthunder rettsløse? Del II

Jakthunden har en sentral plass i utviklingen av våre jakttradisjoner. Bruk av hund i forbindelse med jakt har utviklet seg opp gjennom tidene i takt med utviklingen av de ulike jakthundrasene. Fuglehundrasene kom til landet med engelske sportsjegere tidlig på 1800-tallet og var starten på det som etter hvert har blitt en av våre største jakthundgrupper.

I tillegg til å være et viktig arbeidsredskap for jegeren, er jakthunden også et familiemedlem. Selv for en jakthund består året i hovedsak av hverdager.

Jegere flest har fokus på oppfølging av jakthunden gjennom hele året. Det er langt større bevissthet om at det å få fram en god jakthund krever løpende oppfølging, trening og sosialisering av hunden uansett rase. Jakthunden er et integrert medlem av familien, til glede både for to- og firbeinte.

Les mer: Er jakthunder rettsløse? Del II

Er jakthunder rettsløse?

Tidligere i høst ble en hund, på kloss hold avlivet i Vassfjellet. Episoden er kort nevnt i Trønderbladet av 28. august.
Jeg skal i denne artikkelen ikke gå inn på selve hendelsesforløpet, men den gjør oss veldig trist.
skutt hund
Hendelsen reiser noen prinsipielle spørsmål som knytter seg til hunders rettsvern og jakthunder spesielt. Hunder kan utenfor båndtvangperioden slippes i treningsøyemed, gitt at man har grunneiers tillatelse. En slik tillatelse kan gis gjennom at man selv er grunneier, med tillatelse fra grunneier eller har kjøpt jaktkort/m hund for området. Våre løs på drevet halsende hunder har den egenskapen at de forfølger viltet, driver det framfor seg mens den loser. Losen blir kommunikasjonen mellom hund og fører. Langbeinte hunder av typen løs på drevet halsende kan kun brukes i forhold til følgende viltarter; Gaupe, rev og hare. Kortbeinte med boghøyde under 41 cm kan i tillegg brukes til jakt på hjort og rådyr.

Les mer: Er jakthunder rettsløse?

Sporkurs og godkjenning av ettersøkshunder, samt sosialiseringskurs.

Er det interesse for sporkurs og godkjenning av ettersøkehunder, samt et sosialiseringskurs ?
Er du interessert, ta kontakt med Einar Evensen på 97419557 eller mail Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. snarest hvis vi skal få dem godkjent til høsten.

Tilbaketrekking av ettersøksautoriasasjon.

Et mindre, men ikke et ubetydelig antall hundeeiere har fått brev fra NKK med beskjed om at deres hund er avautorisert. Dettepå grunn av manglende dokumentasjon på avholdte prøver og skyldes i hovedsak manglende kommunikasjon. Vi har vært i kontakt med NKK og utvalget som har behandlet saken.

Det viser seg at tidligere sendt dokumentasjon ikke er kommet frem til riktig person. Vi er og bedt om å oversendte ytterligere informasjon som bekrefter at prøvene er avholdt i regi av MJFF. I denne ferietid trenger vi et par dager på dette. Utvalgsleder hos NKK vil når denne dokumentasjonen er mottatt sørge for at saken blir gitt ny behandling.

Melhus JFF har god tro på at denne uheldige saken løser seg til det beste for alle involverte i saken.

Blod og fersksporkurs til våren

Blod- og fersksporkurs i vår.
Hundeutvalget planlegger kurs i klubbhuset til Melhus JFF. Dato er ikke fastsatt så her vil deltakerene kunne påvirke!
Meld din interesse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. så snart som mulig.